La Maison Amsterdam

De beste specialisten en behandelingen voor uw hoofdhuidproblemen

Sommige mensen hebben een streepje voor bij Moeder Natuur en zijn gezegend met gezonde en gemakkelijk te verzorgen hoofdhuid. Voor iedereen die geen gemakkelijke hoofdhuid heeft of hoofdhuidproblemen (roos, jeuk, schilfertjes, droog, pijnlijk) heeft La Maison Amsterdam zeer effectieve behandelingen en producten.

Onze specialisten doen een diagnose van de hoofdhuid en helpen met de juiste behandelingen en producten om uw hoofdhuid te verzorgen en te herstellen.

De meest voorkomende Hoofdhuid en haaruitval problemen: Wij hebben de oplossing!

De opperhuid is bedekt door de hydrolipide laag die bestaat uit talg en vocht en voorkomt deze laag dat ongewenste bacteriën, schimmels en virussen zich vermenigvuldigen en in de huid binnendringen.

haardetail-2

Haar

Opperhuid

Talg

Haarzakje

Talgklier

Zweetklier

1. Droge hoofdhuid

De hydrolipidelaag van de hoofdhuid houdt de hoofdhuid soepel, beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Overmatige secretie laat het haar snel 'sliertig' lijken. Een te geringe secretie of een te sterk ontvettende hoofd- huid- en haarhygiëne precies voor het tegendeel. Het haar wordt droog, breekbaar en kan niet goed behandeld worden.

Problemen
De hoofdhuid verliest zijn biologisch evenwicht, wordt gevoe- lig voor overmatige microbenpopulatie die roos veroorzaakt; de huid droogt uit, wordt gespannen of verhardt en sympto- men zoals bijvoorbeeld jeuk, rode plekken, dof haar treden op. In het uiterste geval kan het haar aan weerstandsvermogen en (als gevolg van de hoofdhuidverandering) aan kwaliteit verliezen, fijner worden en zelfs vroegtijdig uitvallen.

Oplossing
De talgklieren worden gestimuleerd om meer huidsebum te produceren. Inactieve talgklieren die bij een droge hoofdhuid hele huidgebieden onvoldoende of helemaal niet meer van sebum voorzien hebben, worden gericht geactiveerd. Droge huidgebieden verdwijnen en typische droogheidssymptomen verdwijnen.

Hier zijn diverse behandelingen en producten voor beschikbaar. Deze worden geadviseerd na een analyse door een specialist.

2. Vette hoofdhuid

Een overmatige product van (talg)klieren verandert het biologisch evenwicht en kwaliteit van de hydrolipide laag.

Problemen
Typische symptomen van een vette hoofdhuid zijn jeuk, geïrriteerde huidgebieden en schilfervorming door de overmatige vermeerdering van de microben die roos veroorzaken. In het uiterste geval kan zelfs haaruitval optreden. De talgklier vormt voortdurend nieuwe vetcellen en wordt hormonaal gestimuleerd. Er zijn verschillende oorzaken die deze hormonen beïnvloeden en daarmee de talgproductie stimuleren.

Oplossing
Voor een vermindering van de vetvorming moet de 5a-reductase (een lichaamseigen substantie) geremd worden, en zodoende de prikkel op de talgklierproductie verminderd wordt. Hier zijn diverse behandelingen en producten voor beschikbaar. Deze worden geadviseerd na een analyse door een specialist.

3. Roos

Op elke gezonde hoofdhuid bevinden zich micro-organismen. De natuurlijke evenwichtige hydrolipidelaag kenmerkt de normale gezonde hoofdhuid. Bij verlies van dit natuurlijke evenwicht kunnen er veranderingen van het microbiële hoofdhuidmilieu ontstaan. Microben kunnen zich overvloedig vermeerderen. De hoofdhuidreacties op overvloedige microbenbevolking verschillen van geval tot geval.

Problemen
De heftige reactie van de hoofdhuid op de vermeerdering van micro-organismen op de hoofdhuid activeert uiteindelijk de versterkte afschilfering. Met name van Pityrosporum Ovale (gistschimmel) is verantwoordelijk voor roosvorming. Niet elke hoofdhuid reageert met roosvorming.

Oplossing
Het verbeteren van het hoofdhuidmilieu en normaliseren van de microbenflora. Hier zijn diverse behandelingen en producten voor beschikbaar. Deze worden geadviseerd na een analyse door een specialist.

4. Haargroei stoornissen en haaruitval

Gezonde haargroei speelt zich af in een natuurlijke kringloop. Elke dag groeien nieuwe haren, andere vallen uit. Een herhalende cyclus.

Problemen
Aan haargroeistoornissen liggen meestal een functionele storing of een verkeerd functioneren van de hoofdhuid ten grondslag. Functiestoornissen kunnen verschillende oorzaken hebben:

 • erfelijke aanleg
 • mannelijke hormonen
 • immuungebonden haarwortelaandoening
 • Temporaire, tijdelijk begrensde haaruitval of diffuse, over het hele hoofd verdeelde haaruitval
 • algemene of chronische aandoeningen
 • functiestoornissen van bepaalde hormoonklieren,
 • deficiëntieverschijnselen, bijvoorbeeld gebrek aan ijzer, vitamines, sporenelementen, ook radicale dieten, verkeerde voeding of bijwerkingen van geneesmiddelen, bloedverdunners, enz.
 • stress op het werk of thuis, of algemene psychische of fysieke stress, bijvoorbeeld na operaties

In alle gevallen wordt de haargroeifase van de haren korter of het haar verliest aan kwaliteit. Steeds meer haren worden door de functiestoornissen van de hoofdhuid nadelig beïnvloed en groeien niet optimaal.

Oplossing
Voldoende groei-impulsen – volgens een inwendige klok – moeten de haarcyclus op gang houden, haargroei stimuleren en haaruitval tegengaan. Er zijn diverse behandelingen en producten beschikbaar die: groei-impulsen verbeteren, celenergie van de haarvormende cellen verhoogd, een positieve uitwerking hebben op de actieve groeifase van de haren etc. Deze worden geadviseerd na een analyse door een specialist

5. Gevoelige hoofdhuid
 

Alle huidtypes kunnen als gevolg van individuele hoofd- huidveranderingen gevoelig reageren. Bijvoorbeeld droge hoofdhuid kan als gevolg van het slecht functioneren van de talgklieren neigen tot irritaties.

Problemen
In de meeste gevallen is de barrièrefunctie van de huid verstoord. Daarom kunnen alle mogelijke prikkelende stoffen die op de hoofdhuid komen, beter binnendringen. Wanneer de natuurlijke afweermechanismen van de hoofdhuid door verschillende oorzaken verstoord worden, reageert de hoofd- huid door zogenoemde 'boodschapperstoffen' die de celsystemen van de huid activeren en zo reacties uitlokken.

De oorzaken voor gevoelige reacties kunnen divers zijn. Inwendige factoren, bijvoorbeeld stress, spanning, nerveuze of organische belastingen (gezondheid, medicijnen), voeding maar ook klimatologische factoren, bijvoorbeeld verwarmingslucht, kou, enz., kunnen gevoelige reacties veroorzaken.

Oplossing
Door de hoofdhuidfuncties te normaliseren, wordt de vatbaarheid voor prikkels van de hoofdhuid verminderd. Bestaande rode plekken en irritaties worden intensief gekalmeerd. Tegelijkertijd krijgt de hoofdhuid meer weerstandsvermogen en worden bestaande huidirritaties meteen verzacht, zodat de normale hoofdhuidtoestand relatief snel weer hersteld is. Hier zijn diverse behandelingen en producten voor beschikbaar. Deze worden geadviseerd na een analyse door een specialist.

6. Vochtige hoofdhuid
 

In tegenstelling tot de talgklieren zijn zweetklieren kleine, geïsoleerd liggende klierlichamen die niet met de haarfollikel verbonden zijn. Er zijn vele verschillende oorzaken voor (te veel) transpireren.

Problemen
Teveel zweet laten het haar snel 'sliertig' lijken en  maakt de hoofdhuid gevoelig voor irritaties. Met name bij overmatige zweetkliersecretie heeft de kwaliteit van het haar te lijden door de agressieve bestanddelen van het afscheidingsproduct van de zweetklieren. Het haar kan fijner worden. De haarvormende cellen verliezen hun energie. Dit kan leiden tot kwalitatieve en kwantitatieve verslechteringen van het haar. Ook kunnen haargroeistoornissen optreden.

Oplossing
Het herstellen van de normale stofwisseling. Dit vermindert de negatieve invloeden van het zweet en verhoogt het energieniveau van de cellen. Hier zijn diverse behandelingen en producten voor beschikbaar. Deze worden geadviseerd na een analyse door een specialist.

Kom langs voor een kosteloze diagnose door een hoofdhuidspecialist.

 • Afspreken

  Plan een gratis intake met onze hoofdhuidspecialist.

 • Analyse

  Onze hoofdhuidspecialist analyseert uw hoofdhuid.

 • Advies

  U ontvangt advies over producten en behandelingen.

Waarom kiezen voor La Maison Amsterdam?

Ervaren specialisten

washing-client

De specialisten van La Maison Amsterdam hebben allen een opleiding van La Biosthetique genoten en hebben jaren ervaring met uiteenlopende hoofdhuidproblemen. Ze worden regelmatige geschoold in de nieuwste oplossingen zoals behandelingen en producten voor thuisgebruik.

Beste producten

la-bio-square-white

Als flagship store van La Biosthetique is La Maison zeer nauw betrokken bij de productontwikkeling van La Biosthetique. Deze producten staan garant voor het oplossen van hoofdhuidproblemen.

Beste beoordeeld

Klantervaringen

4.6

 

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met 4,6 sterren.

Gebaseerd op Google Reviews (165 beoordelingen)

Flagship store La Biosthetique

Natuurlijke en effectieve producten

La Maison Amsterdam is de Flagship Store van La Biosthetique en werkt met The Culture of Total Beauty filosofie. Dit staat voor het gebruik van perfecte, individuele producten voor elk specifiek gebruik in harmonie met alle andere producten van La Biosthétique.

Wij bieden in onze salon unieke diensten en behandelingsrituelen die speciaal op u zijn afgestemd, in een omgeving waar u van kunt genieten en ontspannen.

flagship-dark

Plan je afspraak

Onze behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd door ervaren professionals. Zij hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van analyses en behandelingen voor de hoofdhuid.

We bieden altijd een 100% tevredenheidsgarantie.

Vragen of meer informatie?

BEL ONS

Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie over ons en onze behandelingen.

+31 20 33 03 120
la-bio-flagship-paris

La Maison Amsterdam®
Rozengracht 215
1016 LZ Amsterdam
+31 20 330 3120

Openingstijden

Maandag
10:00 - 18:00u
Dinsdag
10:00 - 19:00u
Woensdag
10:00 - 19:00u
Donderdag
10:00 - 21:00u
Vrijdag
10:00 - 19:00u
Zaterdag
09:00 - 17:00u
Zondag
11:00 - 18:00u
la-maison-10-jaar-black

La Maison Amsterdam viert 10 jarig bestaan

La Maison Amsterdam biedt als flagship store van La Biosthétique al 10 jaar hoogwaardige behandelingen voor haar, haarextensions, haarherstel, welness en schoonheid, maar ook cosmetische behandelingen voor huidverbetering en huidverstrakking.

Meer dan Hoofdhuidbehandelingen

La Maison Amsterdam staat voor 'The Culture of Total Beauty. Mooi glanzend haar, een stralende huid, je goed voelen. Natuurlijke en zichtbaar effectieve producten en behandelingen. Ontdek onze specialisaties.

hairtreatments10

Haarbehandelingen

Een haarbehandeling bij La Maison Amsterdam is verre van standaard. De persoonlijke aanpak, deskundigheid, een professionele houding, een verwendienst en de effectieve producten van La Biosthétique maken van elk bezoek aan La Maison Amsterdam een unieke en complete ervaring.

treatments-beauty

BEAUTYBEHANDELINGEN

Als flagshipstore van La Biosthétique zijn wij helemaal thuis in beautybehandelingen. Wenkbrauwen, Wimpers (lash-lift of extensions), Make up, Dermosthetique, en een groot aanbod aan Facials. Het volledige assortiment van La Biosthétique is verkrijgbaar in onze salon.

la-maison-square-blond-2

HAIREXTENSIONS

Met de hairextension-systemen van Extensielle zijn de hairextensions die wij maken natuurlijker en beter voor uw haar en hoofdhuid. Ook zijn onze specialisten expert op het gebied van hairextension. Wij maken uitsluitend gebruik van de allerbeste hairextensions van echt mensenhaar. 

logo-la-maison@2x

Adres & Contact

La Maison Amsterdam®
Rozengracht 215
1016 LZ Amsterdam
The Netherlands
+31 20 330 3120
Mail ons

Openingstijden

Maandag
10:00 - 18:00u
Dinsdag
09:00 - 18:00u
Woendag
09:00 - 18:00u
Donderdag
09:00 - 18:00u
Vrijdag
09:00 - 18:00u
Zaterdag
09:00 - 17:00u
Zondag
10:00 - 17:00u

Blijf op de hoogte

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Afmelden is mogelijk via de nieuwsbrief. 

Something went wrong. Please check your entries and try again.